Als u wilt dat wij optreden als bewindvoerder, mentor of curator over uzelf, een familielid of een cliënt van u, kunt u het beste met ons bellen (010-7200028). Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 12 uur. U kunt ook een e-mail sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), wij nemen dan contact met u op. Het zou fijn zijn als u het aanmeldformulier zo veel mogelijk invult en meestuurt.

Wij bespreken met u hoe de situatie is. Samen met u bekijken we de mogelijkheden. We leggen de procedure uit en geven aan welke gegevens we nodig hebben. Zo mogelijk ontvangen we een ingevuld aanmeldformulier. Als we samen verder gaan, wordt de aanvraag bij de rechtbank ingediend.

Na een week of 6 volgt de oproep om bij de rechter te verschijnen. Wij zijn daar ook aanwezig. Als de rechter het verzoek om bewind (en mentorschap) of curatele volgt, krijgen we 2 weken na de zitting de beschikking van de rechter. Met die beschikking informeren wij instellingen (banken, UWV, SVB, schuldeisers etc.) dat wij de belangen behartigen. Met de rechthebbende maken we afspraken over de post, het leefgeld, aanvragen extra geld etc. Wij maken een overzicht van de inkomsten en uitgaven (een budgetplan). Wij doen dit op basis van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld wekelijks naar de kapper en is daar geld voor, dan houden we daar rekening mee.

Is er sprake van schulden, dan inventariseren wij de schulden en proberen het budget zo snel mogelijk te stabiliseren. Pas als er sprake is van een stabiele situatie, melden wij aan bij de Gemeentelijke Kredietbank voor een minnelijk schuldentraject. Wij informeren u over de duur van het traject.

U krijgt inloggegevens zodat u mee kunt kijken naar uw inkomsten en uitgaven. Die worden dagelijks verwerkt. U ontvangt een leefgeldpas waar wij geld op overmaken zodat u boodschappen kunt doen. Is er beslag gelegd op uw inkomen, dan gaan wij na of dat beslag terecht is gelegd en ondernemen wij zonodig actie. Houdt u wel in gedachten dat wij allereerst de vaste lasten betalen. Indien mogelijk, melden wij u op uw verzoek aan bij de Voedselbank.